Čeština do AC Valhalla jen tak nebude

I přesto, že překladatelé z Farlame měli češtinu už v roce 2022 hotovou, tak bohužel ji stále nemohou vydat. Problém je i to, že čeština byla k dokončení a Ubisoft vydal aktualizaci, která překlad naprosto rozhodila.

To není jediný problém, který se s češtinou pojí. Problém je i v tom, jak vytáhnout a nahrát texty zase zpátky do hry. Ubisoft tak vehementně asi nechce, aby překladatelé přeložili hru do rodného jazyka, že to až není možné. Nejenom, že jejich hry přestaly v CZ vycházet a důvodem je pravděpodobně tedy časová náročnost a zároveň CZ je malý trh.

Když se podíváte, tak většina her v PL vychází, jelikož je PL trh mnohem větší. Vývojáři nesledují prodeje v jednotlivých státech, ale jde o to, jak je stát velký. Z logiky je pak pro ně trh v CZ malý, takže se jim nevyplatí dělat překlad, protože ví, že většina hráčů anglicky umí a pokud vyjde čeština, tak se to na prodejích nijak extra nezmění, tedy ne tak, aby se čeština zaplatila oproti anglické verzi.

V Polsku je to jiné, protože procentuální rozdíl mezi tím, kdo anglicky umí a kdo si hru kvůli tomu nekoupí, protože není Polsky, je větší, než v české republice a to kvůli většímu počtu lidí. Z toho důvodu se Polština vyplatí dělat.

U nás se tedy o to starají fanoušci, ale jsou jim házeny klacky pod nohy. Kdy čeština do této hry vyjde je v nedohlednu.