Google zvažoval, že koupí Epic Games

Tento nárok byl vznesen v aktualizovaném podání. V srpnu roku 2020 zahájila společnost Epic Games žalobu proti Apple a to kvůli monopolistickým praktikám, kdy vlastně Fortnite hra nemohla mít in-app skrz své službu, ale jen přes Apple platby a tedy s 30% provizí pro společnost Apple a Google. Stejně totiž funguje i obchod Google Play.

Kdyby firma zvítězila, tak by muselo dojít ke změně v podmínkách obchodu App Store a Google Play a pro firmy by to znamenalo obrovskou ztrátu. To znamená, že na takovou dohodu by nikdo nepřistoupil, aby vlastně v obchodě mohli hru stáhnout, ale pak platby uvnitř by mohli být prováděny přes platby vývojářů a obcházeli jste tak platformu.

Google dokonce zašel tak daleko, že uvažoval o koupi části nebo celého Epicu za účelem odstranění konkurence.

Následně byla stížnost aktualizovaná na to, že Google není spokojen se smluvními a technickými překážkami, aby odstranil konkurenci a využívá svou velikost, vliv, sílu a peníze, aby třetí strany uzavřeli nevýhodné dohody, které právě upevňují tento monopol.

Ani samotný Epic Games si není vědom toho, že by Google o koupi společnosti uvažoval, ale nyní kvůli ochrannému příkazu se to dozvídají, protože Google zvažuje nákup Epic a to z toho důvodu, aby zastavil úsilí konkurovat Google Play. Teď záleží, jestli Google bude vyjednávat nebo to bude nějaký nepřátelský pokus o převzetí.