Hra na PC Minecraft

Minecraft Java Edition, která byla vytvořena firmou Mojang ušla opravdu kus cesty. Herní vývojáři si dali na hře záležet a hlavní výhodou je zájmena to, že hru nyní rozšiřují sví fanoušci a to díky veškerým módům a serverům.

Hru můžete hrát jak sám, tak i s ostatními hráči. Stačí se připojit na server, kde hrajou ostatní. Na každém serveru platí jiná pravidla a my doporučujeme hrát zájmena na těch českých, protože tady si utvoříte kamarády a týmy, se kterými pak můžete hrát častěji. Vlastně budete patři do nějaké komunity a na serveru vás později budou lépe znát.

  • https://craftmania.cz/ – server založen v roce 2013 a pro hraní na tomto serveru si musíte zaplatit VIP poplatek
  • https://riseofarcania.eu/ – server, který je zdarma a nabízí i možnost donatu. Je zde komunita hráčů na vlastním discordu.
  • Doporučujeme se pak podívat na seznam serverů zde: http://minecraft-server-list.cz/servery/rating/all

Nezapomínejte také na to, že je jedno na jaké verzi server funguje, protože v launcheru Minecraftu tuto verzi můžete jednoduše změnit. Toto nastavení najdete v ozubeném kolečku, kde se pak objeví vlastnosti a tam je k naleznutí verze hry.

Minecraft nabízí spoustu herních módů, různé světa a přátelé. Hodně tedy záleží, jaký styl hry chcete hrát. Existují tady různé servery s módy jako je přeživší nebo RPG mód a jim podobné. Je důležité, abyste hráli na serveru, který má hodně hráčů, protože v takovém světě se nudit určitě nebudete.

Od prosince 2021 se již neregistrujete přes účty Mojang, ale registrace probíhá přes Microsoft účet. Firma Microsoft již vlastní Minecraft a s ohledem na bezpečí účtu se rozhodli propojit Microsoft účty s Mojang.

  • Grafika
  • Zábava
  • Hratelnost
4.5