Windows 11 dorazí 5. října

Microsoft oficiálně oznámil datum, kdy dorazí Windows 11 a má se tak stát na začátku října, což je opravdu za chvíli. Tato informace pochází přímo z Windows Blog, takže si informaci můžete i ověřit a na Windows 11 bude zdarma update v případě, že disponujete hardwarem. Problémem je, že prozatím co víme, tak Windows 11 bude fungovat pouze s procesory od roku 2017 a výše.

Tuto zdarma aktualizaci bude Microsoft nabízet do poloviny roku 2022. Nicméně víte jak to je. Do poloviny, do konce a možná do roku 2023 to ještě půjde.

Od 5. října zároveň nové PC budou k dispozici právě s tímto Windowsem už od základu, tedy výrobci OEM již budou mít předpřipravené PC s tímto systémem. Podle Microsoftu je zároveň systém hodně zaměřen zájmena na hráče, kdy hráčům nabízí spoustu funkcí a hlavně je tady obrovská integrace Game Pass.

Microsoft vlastně chce přilákat hráče i firmy k formě předplatného, ať už se týče Game Pass, tak i Cloudu a kancelářských balíčků typu Office 365. Microsoft tak chce pojmout systém jako službu, proto by se dalo říct, že nabízí systém „zadarmo“.